Lens Takma Yöntemi

Zaman içerisinde hastalıklara karşı birçok çözüm yolu bulunmuş ve sağlık alanında ilerlemeler kaydedilmiştir. Sağlık alanında yapılan bu ilerlemelerden birisi de görme bozuklukları üzerine yapılan araştırmalardır. Bu araştırmalar sonucunda görme bozuklukları en aza indirilmiş ve teknolojinin gelişmesine bağlı olarak birtakım ürünler geliştirilmiştir. Gözlük, kontakt lens ve lazer sistemi bu icatlardan birkaçıdır. Kontakt lensler, günümüzde oldukça yaygın bir kullanım alanı bulan bir ürün olup şeffaf ya da renkli gibi birçok çeşide sahiptir.

Lens Takma Yöntemi
Lens Takma Yöntemi

Kontakt Lens Kullanımı

Kontakt lensler, ilk görünümü açısından oldukça garip karşılanmış ve ilk başlarda işe yaramayacağı düşünülmüştür. Ancak daha sonra gözde sabit kalması ve göz çapına uyması gibi faktörler nedeniyle ilgi görmüş ve insanlar tarafından beğenilmiştir. Kontakt lens kullanımı ise dikkat gerektiren bir işlem olup önem verilmesi gerekmektedir. Lensin takılıp çıkarılması sırasında hijyen kurallarına dikkat edilmeli ve o şekilde lens ile temas kurulmalıdır. Eller ve lens kutusu temiz olmadığı takdirde gözlerde herhangi bir olumsuz durum oluşabilir, gözler enfeksiyon kapma riski ile karşı karşıya kalabilir. Bu durumu engellemek için lens kullanımı sırasında muhakkak temizlik ve hijyen kurallarına riayet edilmelidir. Lens, sağlıklı bir kullanım için gözde oldukça uzun süreli tutulmamalı ve arada bir göze gözyaşı damlatılarak gözün nem oranını koruması sağlanmalıdır.

Kontakt Lens Takma Yöntemi

Kontak lens takma yöntemi;

Birçok kişi için lens denildiğinde ilk olarak göze nasıl takılacağı ve acıtıp acıtmayacağı soruları akla gelmektedir. Lens doğru şekilde takıldığı ve göz zorlanmadığı müddetçe acıtmayacak ve kolay bir şekilde kullanım sağlanmış olacaktır. Göze lensi takmanın en kolay yolu ilk olarak gözü nemlendirmek ardından lensi avuç içine alarak ve üzerine birkaç damla solüsyon dökerek yumuşatmaktır. Lens yumuşadıktan sonra narin bir şekilde göze yaklaştırılır ve en kolay şekilde nasıl takılacaksa öyle takılır. İsteyen yavaşça göz bebeğine yerleştirirken isteyen gözün ak olan kısmına yerleştirip daha sonra göz kırpma işlemi ile lensi göze oturtmaktadır. Bu iki yöntem de lensi göze en kolay takma biçimi olup takma esnasında gözün yorulmaması gerekmektedir.

Bunlara ek olarak lens nasıl takılır makalemize giderek oradan da yardım alabilirsiniz eğer tüm bunlar işe yaramadıysa makale içerisindeki videoyu izleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha hızlı alışveriş için mobil uygulamamızı kullanabilirsiniz.
UYGULAMAYI AÇ
X